Ügyfélszolgálat+3634/526-955, +3620/584-2860

Ha egy lyuk kell a falon, és nem egy fúró.

Motorfűrész - STIHL MS 291

Motorfűrész – STIHL MS 291

Motorfűrész – STIHL MS 291

 

Óradíj Napidíj +3 Napidíj
2500 Ft 7500 Ft 6500 Ft

Kaució: 40 000 Ft

Technikai adatok

Lökettérfogat 55,5 cm3
Teljesítmény kW  2,8
Teljesítmény LE 3,8
Súly 5,6 kg
Teljesítménysúly kg/kW  2
Állandó zajszint  103 dB(A)
Zajteljesítményszint 116 dB(A)
Rezgésgyorsulás, jobb oldal m/s2 4,5
Rezgésgyorsulás, bal oldal m/s2 4,5
Fűrészlánc osztása 3/8″P

Az MS 291 egy nagy nyomatékkal rendelkező erős, sokoldalú benzines motorfűrész. Az antivibrációs rendszernek köszönhetően érezhetően alacsonyabb rezgésszint a megszokotthoz képest. A STIHL 2-MIX technológiájú kétütemű motor akár 20 % üzemanyagot is megspórol és akár 70 %-kal is csökkentheti a kipufogógáz-kibocsájtást az azonos teljesítményű, nem 2-MIX technológiájú STIHL kétütemű motorokhoz képest.  

STIHL Négycsatornás technológia. A gyújtás előtt az üzemanyag-levegő keverék négy csatornában keveredik össze. Az üzemanyag ezáltal optimálisan ég el, és jelentősen megnő a motor hatékonysága. Az eredmény: kisebb fogyasztás, magas forgatónyomaték, nagy fordulatszám-tartomány. Antivibrációs rendszer. A motoros eszközök fogantyúinál keletkező erős rezgések hosszú távon a kézben és a karban jelentkező keringési problémékhoz vezethetnek.

A STIHL ezért kifejlesztette a kiváló antivibrációs rendszert. Az antivibrációs rendszerrel ellátott motoros eszközöknél a fogantyúknál fellépő, a robbanómotor és a mozgó alkatrészek által keltett rezgések jelentős mértékben csökkentettek. Ematic-lánckenőrendszer. A STIHL Ematic rendszer az Ematic vezetőlemezből, az Oilomatic fűrészláncból és egy szabályozható adagolású, illetve csökkentett anyagtovábbítású olajszivattyúból áll. A láncolaj célzottan és veszteség nélkül oda kerül, ahol szükség van rá. A lánckenő olaj felhasználása akár 50%-kal is csökkenthető.

A STIHL karburátor-előfűtéssel felszerelt fűrészeivel hideg időben sem lehet probléma: téli beállítás esetén előmelegített levegő áramlik a karburátor köré. Ez megakadályozza a karburátor befagyását. A nyári és a téli üzemmód egyetlen egyszerű mozdulattal állítható át. A STIHL kompenzátor, a karburátor szabályzóegysége, gondoskodik arról, hogy a légszűrő növekvő elpiszkolódásánál is a motorteljesítmény, a füstgázminőség és az üzemanyagfelhasználás hosszú időn keresztül közel azonos marad.

Gyártó honlapja: www.stihl.hu